Производи

Маса за заптивање

Опис:
Назив Ед.Мера Пакување
BK-Silicon Special парче туба

Употреба: За трајно еластично заптивање на стаклени, градежни и санитарни спојки со максимално поместување на спојката до 25%.

Подготовка и примена: Се нанесува на чиста, сува, одмастена површина, без прашина. Поседува одлична адхезија на стакло, метали како алуминиум, месинг и нерѓосувачки челик, и пластика како PVC, PC, ABS, тврд полистирен како и полиестер. За порозните површини како што се камен или бетон, потребно е да се користи прајмер подлога.

Општи информации: Неутрално делува. Трајно е еластичен. Отпорен е на УВ, влага, временски услови, вода. Санитарна формулација. Постојана боја, Нема корозивен ефект врз металите. Слаб мирис.

Рок на употреба: 12 месеци. Да се чува во затворена амбалажа на суво и ладно место на температура од  +5ºC до +25ºC.

Шифра Баркод Боја Пакување
А09870 8606108283073 бел туба 280ml
А09871 8606108283080 транспар. туба 280ml