Изолација

Паропропусна фолија

Опис:

Карактеристики

MDM Vaxo паропропусната фолија е извонреден материјал за паропропусни инсталации во ѕидови, во плафони и кровови. Нејзината механичка цврстина е подобрена а дебелината е намалена, благодарение на повеќеслојниот дизајн.

Примена

Формира цврст и издржлив кровен систем кога ќе се искомбинира заедно со другите фолии за зацврстување со камена или минерална волна.

Формира цврст поден систем кога ќе се искомбинира заедно со полиетиленски под.

Во нашата продажна програма нудиме два артикли од оваа програма.

 

Шифра Дебелина Баркод
00222д S (100g/m2) 5906150518578
00221д XL (140g/m2) 5906150518479