Бои и лакови

Боја за радијатори

Опис:
Назив Ед.Мера Пакување
 BK Thermalux Парче  канта 750 ml

Опис и подрачје на примена: Термостабилен премаз за декоративна заштита на радијатори и слични метални грејни површини. Отпорна е на абење и на температури до 120°C.

Подготовка и нанесување:  Пред употреба потребно е прво добро да се промеша масата. До саканиот вискозитет се разредува со BK-Classic маслениот разредувач. BK-Thermalux се нанесува во 1-2 слоја. Нанесувањето на следниот слој се врши по 24 часа. Се нанесува со четка, со валјак или со пиштол.

Температура на примена: Од +5°C до +25°C. Да не се нанесува при директна сончева светлина, на дожд или на силен ветар.

Потрошувачка: 125 ml/m² за еднослојно нанесување. Со 750 ml може да се премачкаат 5m² во еден слој.

Шифра Баркод Пакување
750 ml