Бои и лакови

Лак за чамци

Опис:
Назив Ед.Мера Пакување
 BK Marine Парче  канта 750 ml

Опис и подрачје на примена: Безбоен премаз со висок сјај, наменет за заштита на дрво во внатрешен и надворешен простор (прозорци, врати, огради, ламперија, бродски подови чамци и сл.) Отпорен е на вода, на механички и атмосферски влијанија.

Подготовка и нанесување:  Пред употреба потребно е прво добро да се промеша масата. Се нанесува во 1-2 слоја. Нанесувањето на следниот слој е после 24 часа. Се нанесува со четка, валјак или со пиштол за прскање.

Температура на примена: Од +5°C до +30°C. Да не се нанесува при директна сончева светлина, на дожд или на силен ветар.

Потрошувачка: 85-125 ml/m² за еднослојно нанесување. Со 750 ml може да се премачкаат 6-8m² во еден слој.

Шифра Баркод Пакување
 А12888  8606018503407 750 ml