Бои и лакови

Лак за камени површини

Опис:
Назив Ед.Мера Пакување
 BK Stone Парче  канта 750 ml

Опис и подрачје на примена: Безбоен премаз за заштита на мермер, гранит, керамика, камени плочки, цигли, мозаик и камен. Продира длабоко во структурата на каменот, го заштитува и конзервира. Отпорен е на лоши временски услови.

Подготовка и нанесување:  Пред употреба потребно е прво добро да се промеша масата. Се нанесува во 1-2 слоја. Нанесувањето на следниот слој е после 2 часа. Се нанесува со четка, валјак или со пиштол за прскање.

Температура на примена: Од +5°C до +25°C. Да не се нанесува при директна сончева светлина, на дожд или на силен ветар.

Потрошувачка: 75-100 ml/m² за еднослојно нанесување. Со 750 ml може да се премачкаат 8-10m² во еден слој.

Шифра Баркод Пакување
 А12937  8606018503391 750 ml